42 30 40 10


Forside
Hoteller
Lejligheder
Liftkort
Skiskole
Skileje
Transport
Livigno
Skiløbet

 

 

Livigno – skiløb for enhver smag

En af de vigtigste forudsætninger for en vellykket skiferie er at terræn, sne, lifter og aktiviteter på ski lever op til dine forvent-ninger.

Livigno ligger højt i Alperne. Et terræn fra 1800 – 2900 m.o.h sikrer sne, og italienerne er verdensmestre i at præparere. Så i Livigno står du op til nypræparerede pister og godt skiføre. Et godt udgangspunkt for en skidag uanset hvilket niveau du er på !

Pisterne kan udfordre langt de fleste danskere. Er du begynder, mellemskiløber eller øvet, får du masser af velpræparerede udfordringer. Skal det være hurtigt skiløb med skærende sving: Prøv Skydancer. Vil du have hyggeligt skovskiløb: Prøv nedturen fra Costaccia. Kun topskiløberen må kigge langt efter de meget stejle eller puklede pister – selv om de findes.


Skiløb på Costaccia/Carosello siden

Hvis du vælger at begynde skidagen på Carosellosiden, kommer du hurtigt op i terrænet fra bycentrum – du kan vælge mellem 2 gondoler og en 6-stolelift, alle nyopførte. Dermed er sand-synligheden for liftkø uendelig lille, selv i højsæsonen.

Herfra er der mange muligheder: Bliv i Costaccia området hvor familien kan boltre sig på enten blå, røde eller sorte pister – med muligheder for fælles mødested på restauranten. Eller tag videre mod toppen, som bringer dig til en af Livignos bedste pister ved Skydancer stoleliften. En bred rød pist med et godt jævnt fald, hvilket gør at alle fra mellemskiløberen til tempodjævlen, kan få udfordringer her.

Og når du har fået varmen og vil videre, løber du fra toppen af Skydancer videre ind i Caroselloområdet. Hvis du løber i bund, kan du vælge forskellige nedfarter – alle kendetegnet ved en faldhøjde på 1000 meter ! Det oplever du ikke så mange steder i Alperne. Masser af varieret skiløb og god plads på pisterne. En ekstra bonus er, at når du kommer frem til Carosello gondolliften, er morgen liftkøen væk. På toppen igen åbner der sig nye muligheder – et must er, at du tar nogle ture på Federiapisten, som altid har god, kold og hurtig sne.

Frokost kan spises flere steder i denne del af terrænet: På toppen af Carosello kan du vælge mellem en god a la carte restaurant eller snuppe en pasta eller sandwich i den nybyggede restaurant/ cafeteria. Længere nede af bjerget (og med efterfølgende kort, sort og stejl nedfart) lokker Tea Borch med fantastisk udsigt, hygge og mad og drikke. Nogle kalder den bare "solariebaren".

For de fleste skiløbere er det hen på eftermiddagen tid til at bevæge sig tilbage til udgangspunktet – og har du endnu ikke fået nok, er der rigtig meget godt skiløb i skiskoleområdet med hyggelig udskænkning direkte på sneen. Mulighed for børnenes sidste tur i eftermiddagssolen, hop, pukler eller kortsving på stejl hård, pist ? Eller blot en kold øl med udsigt over skiområdet ?

Og husk – du har kun ganske få meter fra pisten til din ind-kvartering. En fordel efter en lang dag på ski.

 

Mottolino – næste dags skiløb

Livignos skiområde er delt i to – bundet sammen af 4-5 minutters gåtur eller af den gratis skibus. Uanset hvor du har valgt at bo, er der kun ganske få meter til nærmeste busopsamling og få minutter efter er du ved lifterne på Mottolino bjergsiden. Du kan vælge at stå af ved gondolliften eller blive i bussen, som har næste stop ved 4-stoleliften Camanel. Begge steder er der meget sjældent liftkø – selv fra morgenstunden.

Oppe i terrænet vil du opleve, at skiområdet byder på meget varierede udfordringer. Blå pist i 2700 meters højde, sorte pister med lange, krævende hang eller røde tempopister med mulighed for masser af carving. Spondaliften giver dig mulighed for 4-5 forskellige røde nedfarter og lokker mange med sit hurtige skiløb. Nedfarten til Passo d´Eira er blå og for hele familien og fører dig videre ned til Livigno af den hyggelige skovpist, som slutter ved en lille hyggelig bar/restaurant midt på pisten med god mad og drikke.

Når du igen kommer på toppen med kabineliften, har du direkte adgang til intet mindre end Europas største og bedste Snowpark – et eldorado for alle, der er til nye udfordringer på ski eller snowboard. Prøv dig frem med små hop eller i overskuelige pipes, oplev gyset når du ser profferne hoppe med skruer og saltoer – det skal opleves. Hvis du kommer sidst i marts måned skal du opleve det fantastiske 9-Knights show.

Når du sidst på dagen i eftermiddagssolen slår de sidste sving ned af Piemontepisten, så overvej om du skal til afterski på det legendariske Tea del Vidal – her er der øl, bombardinoer, drinks og høj musik.

 

Lidt om liftsystemet

Liftsystemet i Livigno er løbende udbygget og renoveret. Liftkapacitet i forhold til antal sengepladser indikerer hvor meget liftkø, du vil opleve. I Livigno er der masser af kapacitet – og dette i kombination med meget få weekendgæster, er din bedst garanti.

Selv i højsæson ugerne kan du med lidt omtanke og planlægning undgå de lange liftkøer, som kendes fra flere franske og østrigske skisportssteder. Og hvem kan lide en ½-1 times morgen liftkø ?

Fordums mange træklifter er overalt oppe i terrænet udskiftet med tidssvarende kabine- eller stolelifte. Kun nede i byen ved de mindre begynderlifter oplever du stadig korte, nødvendige træklifte.

 

     

 


Dacapo Rejser Aps
+45 42 30 40 10
kl 10-16 - også i weekenden
info@dacaposki.dk
Rejsegarantifonden nr. 2475
CVRnr. 3537 6968
Information
Kontakt os
Rejsebetingelser
Om os